ОББ с неочаквано ново попълнение в изложбата си НЕ/ПОЗНАТИ във Велико ТърновоНа 11 май официално бе открита осмата експозиция „НЕ/ПОЗНАТИ“, включваща 47 платна и графики от Златния фонд на Колекцията на ОББ. За първи път обаче в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, Велико Търново, бе представена нова – 48-ма картина от специалната селекция на банката – още една пейзажна творба на търновската художничка Иваничка Панева.

Третата, неизлагана досега картина се казва „Панорама I, предшественик на вече представяното в предходни изложби платно на Панева – „Панорама II”, и се оказва „скрита“ десетилетия наред в директорския кабинет на един от клонове на ОББ в град София. Картината е била специален подарък по случай отварянето на офиса на банката още в началото на 90-те години на миналия век. Дни преди откриването на изложбата „НЕ/ПОЗНАТИ“ във Велико Търново съвсем случайно настоящият директор на клона установява коя е авторката на картината по деликатния подпис в долния й десен ъгъл.

Новооткритата картина (повече информация за която може да бъде намерена на специалната страница в сайта ubbcollection.bg - тук), както и останалите две творби на Иваничка Панева, ще гостуват в „родния си град“ до 27 май. Входът на Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ е свободен за всички, които искат да се насладят както на тях, така и на останалите НЕ/ПОЗНАТИ платна и графики от Златния фонд на ОББ. В изложбата са включени още специално подбрани ценни антикварни предмети от Колекцията на банката – уникални пишещи и сметачни машини, които са своеобразно ехо от историята на банковото дело у нас.