Изложбата НЕ/ПОЗНАТИ гостува в БургасОбединена българска банка представя най-ценните творби от своята колекция в град Бургас. От 14 юли до 5 август експозицията „НЕ/ПОЗНАТИ“ ще гостува в една от най-старите художествени галерии в страната – Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ (ул. „Митрополит Симеон“ №24). Изложбата е с вход свободен и е отворена от понеделник до петък от 9:00 до 18:00 ч., а в събота – от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 17:30 ч.

Любимият български морски град е единадесетата спирка на пътуващата изложба „НЕ/ПОЗНАТИ“ на ОББ. Уникалната експозиция съдържа непознати творби, рисувани от едни от най-познатите български класици и съвременници. Жителите и гостите на Бургас ще имат изключителната възможност да видят произведенията на емблематични за българското изобразително изкуство творци, сред които Харалампи Илиев, Васил Маринов, Радомир Мандов, Златю Бояджиев, Христо Каварналиев, Никола Танев, Йордан Кисьов, Веско Велев, Антоний Софев и др. Наред с живописните платна и графиките, колекцията на ОББ включва и уникални пишещи и сметачни машини, стенни часовници и други антикварни предмети. Те запознават посетителите с историята на банковото дело у нас.

Специално внимание сред творците привлича академик Христо Стайков, който е роден в бургаското село Екзарх Антимово. Майстор на рисунката и класическата графика, той е представен в „НЕ/ПОЗНАТИ“ с произведението си „След дъжд“, изпълнено в техниката на сухата игла.

Може да разгледате цялата Колекция и да намерите повече информация за авторите, творбите и инициативата на настоящия сайт: www.ubbcollection.bg.